STADSIMKERIJ GRONINGEN

Met ruim 50 bijenvolken levert Stadsimkerij Groningen een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in de gemeente Groningen. Stadsimkerij Groningen staat onder leiding van Bart van Egteren, een imker met tientallen jaren ervaring. Bart is ook bijenleraar en honingkeurmeester.

Stadsimkerij - Logo stadsimker

Dit doet Stadsimkerij Groningen

Stadsimkerij Groningen houdt ruim 50 bijenvolken, verspreid over de stad. In de zomer zijn er meer dan 3 miljoen bijen van de stadsimkerij aan het werk! Maar de stadsimkerij doet nog veel meer:

Bijennest verwijderen

Bijennest verwijderen - Stadsimker Bart van Egteren bekijkt een bijenzwermIneens een bijennest in de tuin of in de buurt? Duizenden bijen op een struik, in een boom of op een andere plek? Grote kans dat het een bijenzwerm is. Bel Stadsimkerij Groningen, tel. 06 – 19 84 15 51 >>

Zo vangt de stadsimker de bijenzwerm >>

Wespennest of hommelnest verwijderen

Wespennest hommelnest verwijderen - wespennest bij schuttingLast van wespen uit een wespennest, bijvoorbeeld in de speeltuin of bij je thuis? Of zit er een hommelnest in de weg? Bel Stadsimkerij Groningen, tel. 06 - 19 84 15 51 >>.

Zo schakel je de stadsimker in >>

Bijenlessen

Bijenlessen - Imker geeft kinderen uitleg bij bezoek aan de bijenstalEen leerzame belevenis voor kinderen! Tijdens het bezoek aan de bijenstal kunnen kinderen de bijen zien, horen, ruiken, en voelen, maar ook honing proeven. En ze leren alles over het nut van bestuivende insecten, met name bijen.

Lees meer informatie over de bijenlessen >>

Cursus Urban Beekeeping

Cursus Urban beekeepingAltijd al imker willen worden? Op de cursus Urban beekeeping leer je de basis van stadsimkeren. Dus hoe je bijen houdt in je tuin of op je dak. Je krijgt les van ervaren imkers, zoals stadsimker Bart van Egteren.

Lees meer informatie over de cursus Urban Beekeeping >>


Cursus Korf vlechten

   Je eigen korf maken? Op de cursus korfvlechten leer je jouw eigen korf maken. Deze mag je ook mee naar huis nemen. Je
   krijgt les van een ervaren korfvlechter, zoals stadsimker Bart van Egteren.

   Lees hier binnenkort meer informatie over de cursus Korf vlechten>>

Daarom is het werk van Stadsimkerij Groningen zo belangrijk

Groningen Bij-o-divers - Stadsimkerij - Stadsimker Bart van EgterenMet ruim 50 bijenvolken levert Stadsimkerij Groningen een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in de gemeente Groningen. In de zomer vliegen er meer dan 3 miljoen honingbijen van de stadsimker door de stad!

Belang van bijen

Bijen en andere insecten vervullen een essentiële taak in de natuur. Ook in de stad. Ze bestuiven bloemen, fruitbomen, groenten, bloeiende bomen en struiken. Daardoor is er een grote variatie aan vruchten en zaden. En dat is weer een gevarieerde voedselbron voor vogels, dieren en mensen.

Bijen zorgen voor biodiversiteit

Ook zorgen de bijen ervoor dat planten, struiken en bomen kunnen voortbestaan. En dat er een grote variatie blijft in de natuur, oftewel biodiversiteit. Zonder bijen en andere insecten geen biodiversiteit!

Ambassadeur biodiversiteit

Imker Marjolein de Jong van Groningen Bij-o-divers is officieel ambassadeur biodiversiteit van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De NBV heeft een netwerk van ambassadeurs >> verspreid door het land.

Steun Stadsimkerij Groningen

Bij Stadsimkerij Groningen werken alleen vrijwilligers. De imkerij maakt wel kosten voor onder meer opslag, werkruimte, vervoer en materiaal. Maak jij het werk van Stadsimkerij Groningen mede mogelijk? Elke financiële hulp is welkom. Help mee! >>

Dit doet Stadsimkerij Groningen

Bijenhouden

Stadsimkerij Groningen houdt ruim 50 bijenvolken, verspreid over de stad. In de zomer zijn er meer dan 3 miljoen bijen van de stadsimkerij aan het werk!

Zwermen vangen

Bijenzwerm gezien, bijvoorbeeld in een boom of struik? Bel Stadsimkerij Groningen, tel. 06 19 84 15 51. De stadsimker komt de zwerm zo snel mogelijk vangen. Een donatie is welkom.

Cursus Urban beekeeping

Bijen houden in je tuin of op je dak? Volg de cursus Urban beekeeping >>

Cursus Korf vlechten

Zelf een bijenkorf vlechten? Probeer het! 

Bezoek bijenstal

Een leerzame belevenis! Tijdens een bezoek aan de bijenstal van Stadsimkerij Groningen kunnen kinderen de bijen zien, horen, ruiken, en voelen, maar ook honing proeven. De kinderen beleven het allemaal in de bijenlessen >>

Vrijwilligerswerk

Bij Stadsimkerij Groningen werken alleen vrijwilligers. Maar de imkerij maakt wel kosten voor onder meer opslag, werkruimte, vervoer en materiaal. Help mee! Zo steun je Stadsimkerij Groningen >>