Bijenlessen

Een leerzame belevenis voor kinderen! Tijdens het bezoek aan de bijenstal kunnen kinderen de bijen zien, horen, ruiken, en voelen, maar ook honing proeven. En ze leren alles over het nut van bestuivende insecten, met name bijen. Maar ook dat ze niet bang hoeven te zijn voor insecten.

Dit houden de bijenlessen in

De kinderen en hun begeleiders worden buiten de bijenstal ontvangen. Daar geeft de imker uitleg over honingbijen en wilde bijen. In een observatiekast met honingbijen zien de kinderen de bijenkoningin, maar ook heel veel werksters en darren, eitjes, pollen en honing.

Naar de bijenstal

Daarna gaan de kinderen naar de bijenstal. Maar eerst krijgen ze een haarnetje en een imkerkapje op. Dan staan ze helemaal beschermd naast de bijenkasten. Daar bekijken zij de grote bijenvolken door een transparant deksel. Soms mogen de kinderen een dar vasthouden. Geen angst: darren steken niet. En de imker werkt voor deze bijenlessen uitsluitend met geselecteerde, zachtaardige bijenvolken.

Meer uitleg

Daarna gaan we naar de demonstratieruimte. Daar krijgen de kinderen meer uitleg over:

  • De geboorte van een koningin
  • De cirkel van bijenwas
  • De honingoogst
  • Het nut van de honingbij en de andere bestuivende insecten voor de natuur en ons voedsel

Natuurlijk mogen de kinderen alle vragen stellen die ze maar kunnen bedenken. De imker legt ze graag alles uit.

Honing proeven

Tot slot mogen de kinderen honing proeven. Echte natuurlijke honing. Gemaakt door de bijen die ze net hebben gezien. Dat smaakt toch fantastisch?

Meer weten?

Stuur een e-mail naar info@groningenbij-o-divers.nl